top of page
Ieškoti
  • GBS

Kas yra Meditaciją




Žmonės manęs dažnai klausia, kas yra meditacija, kaip reikia medituoti, ką man padaryti, kad galėčiau „atsijungti“? Nėra jungiklio mūsų kūne, net nėra metodo tam pasiekti, tai tiesiog sąmoningas buvimas, kurio prasmę galime pradėti suprasti, tai darydami. Ir kai pasakai, kad meditacija - tai tiesiog stebėjimas, stengimąsis visada būti sąmoningu, žmogui pasirodo , kad tai kažkaip per lengva ir tai negalėtų būti meditacija.


Daugelis galvoja, kad meditacija, tai kažkokia mistinė būsena, kad tam turi būti kažkos raktas ar paslaptingas metodas tam pasiekti. Taip, tai ištiesų paprasta, tik, pasiekti meditatyvią būsena arba kitaip, būseną, kada nėra minčių, nėra lengva. Tai gali atsitikti iškart arba po daugelių reinkarnacijų, priklausomai nuo žmogaus sąmoningumo, kuris yra dabar. Bet aš nematau kito kelio į laimę, meilę, sėkmę. Mes pradedame save pažinti tik tada , kai stebime savo poelgius, savo reakcijas į įvairias situacijas, savo jausmus įvairiose aplinkybėse.


Tik pažinus save, koks aš esu ištikrujų, o ne koks aš galvoju esąs, galim pradėti save keisti ir daroma tai tik per sąmoningą suvokimą, sąmoningą buvimą, savęs analizę. Ir visam tam tarnauja meditacija.


Žydrūnas


OŠO apie meditaciją


Meditacija yra liudijimas. Tai ką stebite, nesvarbu. Jūs galite stebėti medžius, galite stebėti upę, galite stebėti debesis ar žaidžiantį šalia vaiką.Meditacija yra stebėjimas.Tai ką jūs stebite, nesvarbu, objektas nėra tikslas. Stebėjimo kokybė, sąmoningumo ir budrumo kokybė-štai kas yra meditacija. Prisiminkite vieną dalyką:meditacija reiškia sąmoningumą. Bet kas ką darote sąmoningai, yra meditacija. Esmė yra ne veiksmas, bet jūsų veiksmo kokybė.Vaikščiojimas gali tapti meditacija, jei vaikštote budriai. Sėdėjimas gali tapti meditacija, jei sėdite sąmoningai. Paukščių balsų klausymasis gali tapti meditacija, jei klausote sąmoningai.Tiesiog jūsų proto vidinių triukšmų klausymasis gali tapti meditacija, jei liekate budrus ir stebintis.


Meditacija atveda prie tokios būsenos, kai galite pasijausti džiaugsmingi be jokios priežasties. Įprastiniame gyvenime, jūs būnate džiaugsmingi, kai yra kokia nors priežastis. Gal jūs susitikote nuostabią moterį ir todėl esate džiaugsmingi, gal gavote pinigų, kurių visuomet troškote, ir dėl to džiaugiatės, o gal džiaugiatės , kad nusipirkote namą su nuostabiu sodu;šie džiaugsmai negali testis ilgai.Jie laikini, jie negali likti nuolatinia ir nepertraukiami.


Jei kas nors sukėlė džiaugsmą, jis dings, jis bus laikinas. Jis vėl greitai paliks jus paligs giliame liūdesyje; visi džiaugsmai palieka jus giliame liūdesyje. Žinomas kitos rūšies džiaugsmas, kuris turi ypatingą ženklą: staiga jūs džiaugiatės be priežasties. Jūs negalite tiksliai nurodyti kodėl. Jei kas nors paklaustų, kodėl jūs džiaugiatės, negalėtumėte atsakyti.

Aš negaliu atsakyti, kodėl džiaugiuosi.


Tam nėra priežasties. Tiesiog taip yra. Toks džiaugsmas negali būti sutrikdytas. Dabar kas beatsitiktų, tai tęsis. Tuomet jis yra diena po dienos. Jūs galite būti jaunas ar senas, galite būti gyvas, o gal mirštate-jis visuomet su jumis. Jeigu jūs suradote tokį džiaugsmą, kuris lieka, aplinkybės keičiasi, bet jis yra nuolatinis,tuomet iš tikrųjų jūs atėjote prie budiškumo arčiau.


Swamis Sivananda apie meditaciją


Nemedituodami jūs negalite pažinti Savasties. Be meditacijos negalite pasiekti dieviškumo ir nemirtingumo. Be to, neišsivaduosite iš proto pinklių. Meditavimas - tai vienintelis karališkas kelias į išsivadavimą. Jis tarsi slapti laiptai iš Žemės į Dievo karalystę. Tarsi laiptai, vedantys nuo blaškymosi į ramybės prieglobstį, nuo nesuvokimo link žinojimo, iš mirties gniaužtų nemirtingumo link.

38 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

OŠO

bottom of page